Kurumsal 1

Topcuoğlu Ailesi

Hamidiye TOPÇUOĞLU (1920 -1998)

Kahramanmaraş, Kayabaşı Mahallesi eşrafından Havuncoğlu Ali Canter’in en büyük çocuğu olarak 1920 yılında doğmuştur. İlkokul ve biçki – dikiş eğitimininden sonra, 1939 yılında Bekir Topcuoğlu ile evlenmiştir. Mehmet Altuğ, Alaiddin Alper ve Ali Aycan isimli üç erkek çocuk dünyaya getirmiş. Her zaman ailesine ve çocuklarına desteğini veren iyi ve örnek bir eş ve anne olmuştur. 19 Agustos 1998 yılında Kahramanmaraş’da vefat etmiştir.

Bekir TOPÇUOĞLU (1914 -1991)

Kahramanmaraş, Acemli Mahallesi eşrafından Emirmahmutoğlu Mehmet Efendi’nin altı evladının en küçüğü olarak 1914 yılında Maraş’da dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokulu Maraş’da okuduktan sonra, lise eğitimine İstanbul Erkek Lisesi’nde devam etmiştir. Memuriyet hayatına Maraş Defterdarlığı’nda başlar. 1939 yılında Hamidiye Canter ile evlenir. Daha sonra Ankara’da Maliye Meslek Okuluna devam eder. Okul tamamlandıktan sonra çeşitli ilçelerde malmüdürü olarak görev yapar. 1956 – 1971 yılları arasında çeşitli illerde ve Maraş’da Deftetdarlık Muhasebe Müdürü görevini yapmış ve en son Ankara’da Karayolları Genel Müdürlüğü Muhasebe Müdürü görevinden 1971 yılında emekli olarak memleketi Maraş’a yerleşmiştir. Üç erkek çocuk yetiştirmiştir, iyi ve örnek bir eş ve baba olmuştur. 24 Ağustos 1991 yılında memleketi Kahramanmaraş’da vefat etmiştir.

OKULUMUZ…

DOKMER 5.528 m² alanda tasarlanmıştır.<br>Bina oturum alanı 634 m² olup, 4.894 m² peyzaj alanı bulunan okulumuz bodrum, zemin ve 1.kat olmak üzere 3 kattan oluşmaktadır.<br>Toplam 1.633 m² kapalı alan olarak tasarlanmıştır.<br>Okulumuzda 128 m²’ lik çok amaçlı 88 kişilik salon, bireysel eğitim odalarımız , fizik tedavi odalarımız ve atölye odalarımızdan oluşmaktadır.<br>Duyu bütünleme ve karanlık odalarımız, fitness, seramik, müzik ve görsel sanatlar odalarımız özel gereksinimli bireylerin eğitiminde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.<br>Çocuklarımızın becerilerine göre bu atölyelerde resim, müzik, dans, drama, tiyatro, seramik, takı tasarım, sosyal beceri eğitimleri verilmektedir.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Verilen Eğitimler

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde, özel eğitime gereksinimi olan bireylerin gelişim özellikleri, performansları ve eğitim gereksinimlerine yönelik hazırlanan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları (BEP) doğrultusunda bireysel, bireysel ve grup ya da grup eğitimi verilir. Bireysel eğitim özel gereksinimi olan bireylerin BEP’lerinde yer alan amaçlara göre özel yöntem ve araç-gereçler kullanılarak yürütülür.
Özel eğitime gereksinimi olan bireylere gerek duyulduğunda fizyoterapi, dil konuşma terapisi ya da ergoterapi hizmetleri de verilir.
Grup dersleri için gruplar bireylerin; tanısı, yaşı, eğitim performansı ve öncelikli eğitim gereksinimi gibi durumları dikkate alınarak oluşturulur. Grup eğitimleri de BEP’de yer alan amaçlara göre verilir. Ayrıca ailelere çocuklarının eğitimine etkin bir şekilde katılım sağlayabilmeleri için aile eğitimi ve danışmanlığı hizmeti de verilir. Okulumuzda ayrıca bireylerimizi sosyal ve bilişsel düzeylerinin gelişimlerini destekleyici atölye eğitimlerimizde mevcuttur.
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Kimler Eğitim Alabilir?

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde aşağıda sıralanan tanı gruplarına ilişkin eğitim verilir:

• Zihinsel Yetersizlik
• Bedensel Yetersizlik
• Öğrenme Güçlüğü (Disleksi, Diskalkuli)
• Dil Konuşma Güçlüğü
• Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
• Down Sendromu
• Serebral Palsi
• Duygu ve Davranış Bozuklukları

Kindori